torsdag 21 juni 2012

Lyxig frukost

I går fotograferade vi frukostbilder till nya boken (kommer i slutet av året). Så i dag på morgonen hade jag mycket lyxigt att välja bland. Mandelbröd med smör, ost och gurka och sedan en liten skål med mezeyoghurt, rostade nötter och fina bär.


Mandelbröd
1 1/2 dl mald mandel

1/2 dl pofiber

2 msk linfrön

2 dl riven lagrad ost

4 ägg

2 tsk fiberhusk

knappt 1/2 tsk salt

1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200°. Mal mandeln i mandelkvarn eller med rivskiva i matberedaren. Eller använd färdigt mandelmjöl. Vispa äggen pösiga och blanda under tiden de torra ingredienserna. Blanda sedan ner osten och äggen och låt stå en stund. Häll i liten smord form eller på en bakplåt. Grädda i ca 20 minuter.


Nu är jag mätt och belåten och redo för dagens arbete. Mer fotografering och så lite förberedelser för morgondagens firande.

Hoppas att solen lyser på er!

Ännu ingen semester!


3 kommentarer:

  1. ser oerhört gott och lyxigt ut :)
    ha en fin dag

    SvaraRadera
  2. Det första riktigt goda lchf-brödet jag har bakat!! Jag slängde i en näve solroskärnor också :-)

    SvaraRadera