onsdag 20 juni 2012

Det blev en riktigt god gryta



Gjorde en kycklinggryta med kycklinglår i går. Den fick puttra en stund extra och det gör verkligen susen. Liksom att ha en skvätt vin i. Eftersom grytan i sig är ganska fettfattig så la jag dit en klick örtsmör som jag hade i kylen. Det var ett med massor av dill i. Plus flingsalt så det krasar lite härligt när man tuggar det! Lättkokta morötter och lättkokt sparris till det.


4 portioner

700 g kycklinglårfilé
smör till stekning 

1 gul lök
3 vitlöksklyftor

2 dl vitt eller rött vin 

1 burk körsbärstomater (alternativt 2 msk tomatpuré + ett tiotal körsbärstomater)
2 dl vatten 

några kvistar färsk timjan 

1 zucchini
1 röd paprika
1 burk svarta oliver
salt och peppar 

  1. Bryn kycklingbenen i smör tills de fått fin färg runt om.
  2. Hacka lök och vitlök och tillsätt. Bryn ytterligare någon minut.
  3. Häll i vitt vin, körsbärstomater, vatten och timjan. Låt koka under lock ca 30 minuter.
  4. Skär zucchinin och paprikan. Fräs i lite smör och lägg ner i grytan. Låt koka ytterligare 10 minuter eller längre.
  5. Lägg i oliver och smaka av med salt och peppar. Toppa med örtsmör och servera med någon mer grönsak eller salladsblad. 





1 kommentar:

  1. Mmm... den här grytan låter mycket gott! Och perfekt för mig som äter mejerifritt! Tack för ett gott recept! Det ska sparas! :)
    Ha en fin dag!
    //Lana

    SvaraRadera